Min side  Kontrast   English   Kart   Nettstedskart   Tekststørrelse   Kontakt oss

Framtidsrettet bonde på Nesbyen

Til å drive jordbearbeiding, planlegge og organisere arbeidet trenger andelshagen en BONDE!

Nesbyen kommune gjennomfører våren 2020 et prosjekt som skal kartlegge om det er interesse blant fastboende og hyttefolk for å delta i en andelshage. Det er et fellesskap som kan dyrke grønnsaker, frukt, urter, blomster eller bær i sammen.

Foto: Aftenposten

Er DU, eller kjenner DU til noen som kan tenke seg denne oppgaven? Det er ikke høy terskel for å kunne si JA her. Den som ikke kan særlig mye om grønnsaker, kan LÆRE. I starten på en slik hage skal terskelen være lav, en starter alltid med de enkleste vekstene og i overkommelig omfang.

Dette skal være positivt, moro, lærende og fellesskap.

Kjekt å ha: Enklere jordbearbeidingsredskap, bruke Facebook til å organisere arbeid og legge ut meldinger, og kunne planlegge og organisere arbeidet. Driver andelsbonden eget bruk/næring, kan andelshagen kanskje gi mulighet til utvidelse av denne. For eksempel salg av gårdsprodukter og opplevelser til andelshavere.

Interesserte og nysgjerrige andelsbønder kan kontakte:
Næringsutvikler Odd-Arild Etterlid, oae@nesbyen.kommune.no – 924 55 098