Hils på Kari, den nye digitale medarbeideren vår

Lurer du på noe om tjenestene og tilbuda i kommunen? Nå kan vår nyansatte Kari svare deg – når som helst på døgnet.

Hvem er Kari?

Kommune-Kari, som er det fulle navnet hennes, er ansatt på servicetorget. Ho er chatbot, det vil si at ho er en virtuell robot som skal svare på spørsmål via chat. Ho jobber hele døgnet, blir smartere for hver dag og er alltid like blid!

Hvor finner du Kari?

Kari bor på nettsida til Nesbyen kommune, nederst til høyre her på sida. Test henne gjerne litt ut - og gi direkte tilbakemelding ved å klikke på tommel opp eller tommel ned på svaret hun gir deg.

Hva kan Kari?

Kari er intelligent og prøver å forstå hva en spør om, basert på det vi har lært henne og hvilke data ho har tilgjengelig. Ho svarer best på korte spørsmål om kommunale tjenester.

Ho er foreløpig under opplæring og har ikke tilgang til alt enda, men ho blir smartere for hver dag.

Dersom du spør ho: «Kan du hjelpe meg med en faktura?» vil ho stille deg flere spørsmål for å samle nok informasjon til å hjelpe deg. Og ho kan tolke deg slik at ho finn lenke til det søknadsskjemaet du trenger.

Kari har ikke tilgang på informasjon om når du får svar på byggesøknaden din eller om når kommunen er ferdig med gravearbeidet sitt. Og ho kan ikke gi deg kontaktinformasjon til alle ansatte i kommunen.

Hvorfor bruke Kari?

Nettsidene til kommunene er en massiv informasjonskanal og det kan være vanskelig å navigere seg rundt for å finne svar på det du lurer på. Ved å alltid være tilgjengelig hjelper Kommune-Kari deg med å hente fram svaret på akkurat det du lurer på, når du lurer på det.

Bare ta opp smart-telefonen, nettbrettet eller gå inn på pc-en, og gå inn på nettsida. Der dukker Kari opp og er klar til å hjelpe til. Hvis ho ikke kan hjelpe deg sier ho ifra.

Digital satsing

Vi jobbar for å legge til rette for enkle og smarte løsninger for dialog med innbyggerne våre.

Kommune- Kari vil gjøre kommunen mer effektiv.

Bruken av verktøy som roboten Kommune-Kari er et steg inn i teknologien i framtida. Teknologien er norsk og blir hele tiden videreutviklet av boost.ai og Sem & Stenersen Prokom AS.

Du kan fremdeles snakke med oss!

Servicetorget er der for deg fem dager i uka, Kari er bare ei ekstrahjelp. Ei ekstrahjelp som er så glad i jobben sin at hun aldri går hjem. En kan derfor få hjelp hver eneste dag, 24 timer i døgnet.