Nesbyen kommune

Min side  Kontrast   English   Kart    Tekststørrelse   Kontakt oss

Influensavaksine 2020

Influensavaksinasjon for personer i risikogruppene i Nesbyen

Risikogrupper

Vaksinering i Nesbyen idrettshall - for risikogruppene

Torsdag 22. oktober
Kl. 09.00-13.00: Alle med etternavn A-N
Kl. 15.00-19.00: Personer i risikogruppen med etternavn A-Å som ikke har mulighet til å møte på dagtid

Fredag 23. oktober
Kl. 09.00-13.00: Alle med etternavn O-Å

Vaksinering 22. og 23. oktober er kun for personer i risikogruppene.

For at selve vaksineringen skal gå raskt oppfordres alle til å ha t-skjorte eller annen bekledning som gjør at man kommer lett til vaksinasjonsstedet. Vaksinen settes høyt opp på overarmen.

Betaling:
Vi oppfordrer alle til å betale med bankkort eller VIPPS.
Influensavaksine kr 50,-
Pneumokokkvaksine kr 350,-

Influensavaksine anbefales spesielt for:

 • gravide etter 12. svangerskapsuke
 • beboere i omsorgsboliger og sykehjem
 • alle fra fylte 65 år

Barn og voksne med:

 • diabetes type 1 og 2
 • kronisk lungesykdom, hjerte- og karsykdom, leversvikt eller nyresvikt
 • kronisk nevrologisk sykdom eller skade
 • nedsatt immunforsvar
 • svært alvorlig fedme (KMI over 40)
 • annen alvorlig og/eller kronisk sykdom der influensa utgjør en alvorlig helserisiko, etter individuell vurdering av lege

Praktisk info

P.g.a. koronavirus-pandemien har vi valgt å flytte vaksinasjonen til idrettshallen for å kunne følge anbefalte smitteverntiltak og krav til blant annet avstand. Her er det god plass, og vi har planlagt godt for at det skal være så trygt som mulig for alle å møte. Det er satt inn ekstra ressurser slik at ventetiden skal bli så kort som mulig. Det er selvfølgelig vanskelig å spå hvor stor pågang det vil bli, og i perioder kan man likevel måtte regne med litt ventetid. Vi forventer at det er flere som ønsker vaksine i år. Dette er også en slags generalprøve før en evt. massevaksinasjon mot Covid 19. Kort om hvordan dagene blir lagt opp, med forbehold om endringer:

 • Du vil bli møtt utenfor inngangen av personer som vil spørre deg om du har symptomer på luftveisinfeksjoner, feber, er i karantene/isolasjon e.l. Dersom dette gjelder deg eller du er i tvil skal du ikke møte!
 • Du vil bli utdelt et medisinsk munnbind som du skal ha på deg hele tiden mens du er i idrettshallen.
 • I foajeen vil du bli møtt av personer som er der for å «vise vei» og påse at smitteverntiltakene overholdes. Du skal sprite eller vaske hendene. Det vil stå antibac fremme flere steder. Dersom du har med deg følge, skal disse registreres med navn og telefonnummer slik at vi har oversikt over alle som har vært i hallen disse dagene. Hvis du må vente vil du få anvist en plass med god avstand fra andre.
 • Når det er din tur blir du vist inn i garderobe for registrering og betaling, før du blir vist inn i ny garderobe for vaksinering.
 • Etter vaksinering skal du vente 20 minutter ute i selve hallen. Det vil være folk her som viser vei. Du skal beholde munnbindet på hele tiden. Hold minst 1 meter avstand til andre. Du forlater lokalet fra en av nødutgangene i hallen. Ta av munnbindet før du går. Sprit hendene til slutt.

Vi er klar over at det blir et stykke å gå når det gjøres på denne måten. Dersom du tenker det blir vanskelig for deg, så gi beskjed ved ankomst så vi kan finne en løsning.

Vaksinasjonsdagene er forbeholdt innbyggere i Nesbyen som er i det man kaller risikogruppen. Vi må sikre at det er nok vaksiner til personer i denne gruppen før vi kan tilby andre innbyggere influensavaksine.