Kompensasjonsordning - runde 6

Nesbyen kommune har i 6. runde av kompensasjonsordningen fra KMD blitt tildelt kr 462 000,- til fordeling til lokale næringsvirksomheter.

Kommunene skal bruke midlene på tiltak for lokale virksomheter som er rammet av strenge smitteverntiltak. Dette gjelder særlig støtte som kompenserer lokale virksomheters kostnader eller tap som følge av smitteverntiltak og nedstengning, støtte til virksomheter innenfor reiselivs-, arrangements- og serveringsnæringene, og andre virksomheter som av ulike grunner faller utenfor generelle kompensasjonsordninger.

Det kan også gis støtte til destinasjonsselskaper og andre fellestiltak for reiselivet, samt autoriserte besøkssentre for natur og verdensarv, som på grunn av pandemien har stor omsetningssvikt i 2021.

Kommunene har betydelig frihet til å tilpasse hva slags virksomheter de kan støtte avhengig av den lokale situasjonen.

Saken vil bli behandlet i Formannskapsmøte den 17. februar 2022.

Søknadsfrist: 31.01.2022

Søk her