Sommeraktivitetsuka på Nesbyen 2020 AVLYST

Kommunen har de siste årene invitert barn fra 3-5. klasse på en gratis aktivitetsuke siste uka i sommerferien. På grunn av korona viruset er vi i år dessverre nødt til å avlyse aktivitetsuka.

Vi vet at mange barn hadde gledet seg til å være med på aktivitetsuka i sommer, og derfor er vi ekstra lei oss for det.

Myndighetene har i forbindelse med korona viruset laget en veileder for smittevern ved gjenåpning av skoler. Denne veilederen legger føringer på gruppestørrelser og hygienetiltak som må være på plass. For å kunne avholdt aktivitetsuka måtte vi ha gjennomført den etter føringene som står i veileder til skolene. Vi har konkludert med at vi dessverre ikke får ivaretatt smittevernet og organiseringen av aktivitetene på en god nok måte denne uka. Beslutningen om å avlyse aktivitetsuka er tatt i samarbeid med kommuneoverlegen og kommunalsjef for oppvekst og kultur.

Sommerferien blir nok litt annerledes for mange av oss i år, men vi håper at det blir en bra sommer for alle likevel!

Mange hilsener fra Bettina L. Efjestad
Folkehelsekoordinator i Nesbyen kommune