Vaksinasjon mot korona

Egenerklæringsskjema

Her finner du som har fått time til vaksinering egenerklæringsskjema som må fylles ut før vaksinering.

Egenerklæringsskjema

Skjema kan også fås på legekontorene i kommunen og på Boots apotek.

Status vaksinering per 6. april

Nesbyen kommune har snart vaksinert alle innbyggere over 75 år, og er i gang med å vaksinere eldre i aldersgruppen 70-75 år. Vaksineringen av denne aldersgruppen foregår med vaksinen fra Pfizer.

Helsepersonell har kontaktet alle i aldergruppen over 75 år og informert om vaksineringen. Er du eldre enn 75 år, og ikke blitt kontaktet, ring vaksinetelefonen 40 40 82 28.

Vaksineringen vil framover foregå i idrettshallen på kveldstid. Innbyggere blir kalt inn til vaksinering etter hvilken prioritet de har.

Vaksinasjon mot korona

Alle i aktuelle risikogrupper vil bli kontaktet av helsepersonell for tilbud om vaksine når vi kjenner tidspunkt for vaksinasjon.

Ingen trenger å ringe legekontoret eller vaksinetelefonen for å bestille vaksine eller sette seg på venteliste.

Du må være folkeregistret i Nesbyen for å få vaksine her.
Koronavaksine og vaksinasjon er gratis.

Vaksinetelefonen

Vaksinetelefonen er betjent mandag – fredag mellom kl. 11:00 – 14:00

Hit kan du ringe om du har spørsmål ang. koronavaksinen. Den besvares av helsepersonell.

Du ringer ikke hit for å bestille time til vaksinasjon. Man blir oppringt fra kommunen etter prioriterte lister for å avtale tidspunkt for vaksinasjon med den enkelte.

Prioritering ved vaksinering

Vaksine mot korona er gratis og tilbys alle innbyggere etter strenge prioriteringer fra sentrale myndigheter.

Nesbyen kommune har snart vaksinert alle innbyggere over 75 år, og er i gang med å vaksinere eldre over 70 år. Disse får vaksinen fra Pfizer, og kommunen mottar bare noen 10-talls doser hver uke. I uke 8 og uke 9 mottok vi ingen vaksiner. Innbyggere med alvorlige underliggende sykdommer skal også ha vaksinen fra Pfizer. Fastlegene melder inn til kommunen hvilke pasienter/innbyggere dette gjelder.

Mer informasjon om prioriteringer og underliggende sykdommer kan du lese her: Prioriteringsliste fra fhi.no

Hvordan foregår vaksinasjonen

Dette foregår ganske likt som vanlig influensavaksinering.

• Husk å si ifra om du har allergier, bruker medisiner eller er syk
  • Du får et stikk i overarmen – Det er viktig at du har på deg t-skjorte eller et plagg som er lett å rulle opp for å komme lett til overarmen.
  • Du må vente ca. 20 minutter etter vaksinering før du får dra hjem.
  • Samtidig med at dose 1 settes får du time til å sette dose 2 av vaksinen.
  • De fleste får beskyttelse 1-2 uker etter andre vaksinedose.

Bivirkninger

Vaksinen er testet i store studier på mange tusen mennesker. Enkelte har opplevd å få bivirkninger som:

• Vondt på stikkstedet
  • Trøtthet
  • Hodepine
  • Vondt i kroppen
  • Frysninger og feber

Disse bivirkningene er ubehagelige, men går over etter få dager.

Kontakt lege eller annet helsepersonell hvis du får uvanlige, kraftige eller langvarige symptomer etter vaksinasjon.

Hvordan godkjennes koronavaksiner?

Hvordan godkjennes koronavaksiner? from Statens legemiddelverk on Vimeo.

Nyttige linker

Regjeringen.no - Vaksiner for Covid-19