Kontakt oss Ledige stillinger Min side

Flomvarsel gult nivå

river-7047522_1280.jpg

De neste dagene oppdateres flomvarselet til gult nivå. Årsaken er at det ventes høye temperaturer, som vil føre til mye snøsmelting. I flere elver forventes flomtoppen i løpet av langhelgen fredag- mandag. Dette kan f.eks bety litt vann på markedsplassen og erosjonsskader i bekker og mindre elver. Er du huseier i utsatt område kan det være lurt å følge med på vann i egen kjeller.

Råd fra NVE
Rens stikkrenner, kummer og andre vannveier for snø/is, jord og grus, kvist og løv, slik at vannet kan renne uhindret der det vanligvis renner. Sikre og flytt verdier bort fra utsatte områder (f.eks. i kjellere, og biler, campingvogner etc langs elver og bekker). Hold deg unna elver og bekker med stor vannføring. Skal du ferdes i fjellet på 17.mai eller i pinsen bør du være forsiktig ved kryssing av elver og bekker siden de kan ha høy vannføring og usikker is.

For mer detaljert informasjon se Nesbyen - Varsel fra NVE og MET | Varsom.no

Kommunen vil informere fortløpende, og har beredskap for å gjøre tiltak på kort varsel om det skulle bli behov for dette. Fortsatt er det ingen informasjon som tilsier behov for økt beredskap.

Ved spørsmål eller behov for informasjon kan kommunens servicetorg kontaktes, tlf. 32 06 83 00.

Sist endret: 14.05.2024