Kontakt oss Ledige stillinger Min side

Kampanje "Aktiv skoleveg"

2. mai startet kampanje "Aktiv skoleveg", med mål om å få flere elever til å sykle eller gå til skolen. Første kveld var 62 elever på tur til Utsiken eller Klevarudnatten for å samle poeng.

 

Kampanjen er et samarbeid mellom barneskolen, ungdomsskolen og folkehelserådgiver i kommunen. Litt for mange elever kjøres til og fra skolen, selv om de bor i en avstand som de fint kan gå eller sykle. Det er også folkehelseutfordringer i kommunen, spesielt blant ungdom, med lite fysisk aktivitet, høy skjermtid og høy andel med overvekt og/eller fedme. Aktiv skoleveg gir mange fordeler, blant annet:

  • Elever som har brukt energi før skolestart er mer mottakelige for læring
  • Elever som tar følge med venner, får mulighet til sosialt samvær med andre
  • Fysisk aktivitet er viktig for psykisk helse, og normal vekst og utvikling
  • Skolevegen gir mulighet for trening på å ferdes i trafikken
  • Færre biler reduserer lokal luftforurensing rundt skolen
  • Færre biler gir tryggere skoleveg for alle som går og sykler
  • Aktiv transport til skolen er «gratis» aktivitet og bidrar til å oppfylle nasjonale anbefalinger om minimum 60 minutter daglig fysisk aktivitet for barn og unge

I hele mai vil skolene ha fokus på aktiv transport. Klassene konkurrerer mot hverandre om en premiepott på til sammen 10.000 kroner som kan brukes på det de selv ønsker.

Tirsdag kveld ble det arrangert kick-off på Trytetjern med tur til Utsikten eller Klevarudnatten som gav ekstra poeng til klassen for hver elev som deltok. Hele 62 elever tok med seg søsken, foreldre og besteforeldre ut på tur. Til sammen var ca 100 personer i aktivitet.

Hver uke arrangeres det bonusaktiviteter som skal motivere flere til å være ute i aktivitet. Det skal være frisbeegolf, sykling på Trytetjern og Stolpejakt. Kampanjen avsluttes med aktivitetskveld på Trytetjern med grilling og lek. Her stiller utlånsbua med masse morsomt utstyr til utlån og kiosken er åpen.

343993754_9217234421684607_1296120949683379837_n.jpg

Store smil på denne gjengen, på vei ut på tur. Fra v.: Adam Aslam, Mai Mona Noureen Aslam, Simon Langehaug Levorsen, Milan Bidne-Woll, Ingrid Bidne-Woll, Mina Rustand Foran: Oliver Bidne-Woll. Foto: Magnhild Medgard Skår

Klevarudnatten.png

Mange spreke barn og ungdom tok turen helt opp til Klevarudnatten tirsdag kveld. Bakerst fra venstre: Marion Vissebråten-Gudbrandsrud, Alexandra Henriette Whent-Stensland, Samuel Eidsheim, Nicolai André Sjåstad Brusletten, Emma Olava Rukke Fossen. Foran fra v.: Lise-Randi Jonsen Tørrisen, Amanda Halvorsen Jensen, Lihaim Samuel Kifle, Ida Sofie Haugo, Live Lund-Roland, Seweryn Krzysztof Drazkowski. Fremst til høyre: Åsmund Østenfor Myre Foto: Marte Østenfor Myre.

 

Sist endret: 03.05.2023